Het verhaal achter een logo
De meeste logo’s heb je waarschijnlijk al honderden keren voorbij zien komen en deze logo’s ken je naar eigen mening door en door. Maar wat nu als ik je vertel dat de meeste logo’s een “geheime” boodschap achter hun bestaan hebben. Over sommige logo’s is zo goed nagedacht, dat je de verborgen boodschap pas kunt zien wanneer je je verdiept in de identiteit van een merk of bedrijf. In deze blog vertellen we je de leukste verhalen achter logo’s van bekende merken. En we vertellen het verhaal achter het ei van Boerenjongens!
Airbnb
Het logo van Airbnb bestaat eigenlijk uit vier simpele symbolen: een “hoofd” om de mensen te vertegenwoordigen die Airbnb gebruiken, een locatiepictogram om de verschillende plaatsen te representeren, een hartje voor liefde en als laatste een A die voor de naam van Airbnb staat. De oprichters van het merk vinden dat het logo moet laten zien dat een reiziger zich altijd thuis moet kunnen voelen, waar diegene ook is.
—
Toblerone
Toblerone is een merk wat meerdere verborgen verhalen kent. Zo bestaat de naam niet alleen uit een combinatie van de familienaam ‘Tobler’ en het woord ‘Torrone’ (Italiaans voor nougat), ook is de plaatsnaam Bern terug te zien in de merknaam. Dit is de plek waar Toblerone is ontstaan.
Ook achter het logo schuilt een verhaal. In het logo wordt de bekendste berg van Zwitserland afgebeeld: de Matterhorn. Maar wanneer je goed naar de berg kijkt, zie je een beer (dansend) op zijn achterpoten staan. En laat een beer nu precies in het symbool zijn van de stad waar het chocolademerk haar oorsprong kent, Bern.
—
Hyundai
Het logo van Hyundai staat niet alleen voor een H, zoals de meeste mensen denken. Het staat symbool voor twee personen die elkaar de hand schudden. Een tevreden aankoopovereenkomst tussen de klant en het bedrijf. Aan de hand van het logo wil Hyundai laten zien dat zij dicht bij de consument staan. Zo past het logo niet alleen bij de eerste letter van de merknaam, maar ook bij de waarden van het merk.
—
Boerenjongens
Wij van Boerenjongens leggen zo nu en dan een ei. Dat ei past niet alleen erg goed bij onze “boerse” naam, maar het staat ook voor alle ideeën die wij hebben. Ideeën zijn voor ons namelijk een soort ei welke wij uitbroeden door van een concept werkelijkheid te maken. Uiteindelijk bestaat de wereld dus uit verschillende uitgebroede eieren die als het ware voelen als onze kuikens.